Imre kijt naar een gele graafmachine en bouwt mee.

Beestachtig lekker

8-88 jaar

Maak kennis met een vegetarische vleermuis, een brutale troepiaal, krioelende kakkerlakken, een bloeddorstige wara wara, een dansende rog, een balkende ezel, een maanzieke geit en een lome leguaan.

Beestachtig Lekker – liederlijke herrie voor (Caribische) kinderen zijn acht gedichten van auteur Charlotte Doornhein over Caribische dieren. De gedichten zijn op website Xarisma niet alleen te lezen, maar natuurlijk ook te horen en te zien!
Auteur Charlotte Doornhein heeft haar gedichten zelf ingesproken. Linda Vuijk heeft mooie sprekende illustraties bij de dierengedichten gemaakt. De vleermuis, troepiaal, kakkerlak, wara wara, rog, ezel, geit en leguaan komen echt tot leven dankzij de animaties van Xarisma.

Nieuwsgierig?
Klik dan op deze link & vergeet niet om bij elk dier het geluid aan te zetten.

amen kasteelgrachtwatersoep klaarmaken! Boordevol vieze ingrediënten. Het recept is zeer geheim

Gebruik van de dierengedichten door leerkrachten – handout

De gedichten zijn bestemd voor kinderen uit de bovenbouw van basisscholen. Ook zijn de gedichten te gebruiken op middelbare scholen bij het vak Nederlands of Tekenen. De dierengedichten prikkelen de fantasie en creativiteit van kinderen van 8 tot en met 88 jaar!

Op de site van Xarisma vindt u bij de dichtbundel Beestachtig Lekker een handout voor leerkrachten met praktische lestips (deze kunt u downloaden). De dierengedichten kunt u in de klas op het digibord samen met de kinderen bekijken en beluisteren.