Charlotte in twee klassen. Er zijn vrolijke kinderen met mooie posters en boektitels.

In de klas

Charlotte houdt klassenbezoeken op basisscholen en middelbare scholen in Nederland, Curaçao, Aruba en Bonaire. Belangrijk is dat het een feestje wordt waarbij veel interactie met de leerlingen is. Ja, met jou dus!

Wat kun je allemaal verwachten als Charlotte bij je in de klas staat?

Natuurlijk ga ik voorlezen. Maar we doen nog veel meer. Bijvoorbeeld samen een hoofdstuk uit een van mijn boeken naspelen, bewegende dierengedichten ervaren, een spel spelen, vreemde woorden leren, een korte video uit een van mijn boeken bekijken, een rapsong zingen, op muziek dansen, nieuwe ingrediënten voor de kasteelgrachtwatersoep bedenken… En je mag al je vragen op me afvuren over het schrijverschap en over mijn boeken!

Charlotte fluit met de kinderen in  de klas als een uil.

Info voor de leerkrachten

Charlotte heeft boeken en programma’s voor groep 1 tot en met 8 van de basisschool en tevens voor alle klassen van de middelbare school. De programma’s hebben een Nederlands, Caribisch of Hongaars tintje. Een mix is ook mogelijk. Interesse? Neem contact op via klassenbezoeken@charlottedoornhein.nl of boek Charlotte rechtstreeks via de Schrijverscentrale (met mooie kortingen voor scholen).

Bekijk meer foto's van Charlotte in de klas

Hier zie je Charlotte in verschilende klassen met de kinderen aan het werk.

Charlotte is ook Schoolschrijver

Sinds 2016 is Charlotte werkzaam als Schoolschrijver op scholen in Nederland. Stichting De Schoolschrijver zet de allerbeste kinderboekenauteurs in om leerlingen op de basisschool taalsterk te maken. Met verschillende activiteiten lokt de Schoolschrijver de leerlingen naar het boek en helpt hij het schrijf- en leesplezier verhogen. Hij is spilfiguur en kan rolmodel zijn, wat de taal-, schrijf- en leesontwikkeling van kinderen positief kan beïnvloeden. Charlotte is zowel in het intensieve halfjaar traject als in het maand traject van De Schoolschrijver werkzaam.

Basisscholen in Amsterdam Zuidoost waar Charlotte als Schoolschrijver met het halfjaarprogramma aan is verbonden (geweest):
2016-2017 Holendrechtschool: groep 5, 6 en 7
2017-2018 Knotwilg: twee groepen 4 en groep 5
2018-2019 Samenspel: drie groepen 6
2019-2020 De Rozemarn: groep 4, 4/5 en 5
2020-2021 De Rozemarn: groep 4 en twee groepen 5
2022-2023 De Ster: groep 3 en twee groepen 4/5
2023-2024 Crescendo: groep 5, 6 en 8.

 

Meer lezen over het geweldige traject van De Schoolschrijver? Klik hier.

Schrijfkriebels?

Zin in een leuke schrijfopdracht van Charlotte per videoboodschap? Bekijk de video hieronder.

Logo van De School schrijver