Logo van Charlotte Doornhein - kinderboekenschrijfster
Home > Boeken > Curaçao voor kinderen met lef
Home > Boeken > Curaçao voor kinderen met lef
Kinderboek  - De roep van de shoco

Curaçao voor kinderen met lef

4-14 jaar

Heb jij lef? Wil je graag nieuwe dingen ontdekken? Dan is dit spelletjes- en activiteitenboek echt iets voor jou. Boordevol spelletjes die je in huis, in de tuin en op het schoolplein kunt doen. Voor kinderen op het eiland Curaçao, maar ook als je ergens anders op de wereld woont. Je bent nooit te oud om te spelen. Daag je ouders en oma en opa uit om met je mee te doen …

Het boek bestaat uit drie delen. Het eerste deel staat vol met vreemde spelletjes en alles-behalve-vermoeiende-vragen die kinderen op Curaçao meteen kunnen uitvoeren of beantwoorden. Woon je op Curaçao dan prikkelt dit boek je om op een bijzondere manier naar het eiland te kijken en het te beleven. Welke spelletjes kun je op de pontjesbrug spelen, ga mee op jacht naar dinobotten langs een indianenpad, maak een prachtig beeld in de beeldentuin aan de kust, verzamel schatten, wees een klautergeit op de Christoffelberg of ervaar een huwelijks-gruwelijks-ceremonie. Woon je niet op Curaçao? Dan is er een alternatief spel.

In deel twee gaan we kijken naar de spellen die de Curaçaose kinderen en jeugd zelf verzinnen en op het schoolplein of thuis spelen. Wat is ‘hot’ en wat is ‘not’?

In deel drie bezoeken we culturele gemeenschappen die al langere tijd op Curaçao wonen. Wat doen Chinese, Surinaamse en Joodse kinderen bijvoorbeeld voor spelletjes? Alleen of samen met hun ouders. Zijn hier nieuwe spellen te ontdekken? Spellen die jij en ik ook graag willen leren?

Grensoverschrijdend. Ook kinderen buiten Curaçao hebben met dit activiteitenboek urenlang speelplezier!

Stunt op de pontjesbrug

In gesprek met de archeoloog Harold Kelly

Solmarilies (6 jaar), Keanu (4 jaar), Roxeny (4 jaar) en Nathan (6 jaar) hebben absoluut lef. Zij speelden drie spelletjes op de pontonbrug uit het spelletjes- en activiteitenboek Curaçao voor kinderen met lef. Ze werden hiertoe uitgedaagd door schrijfster Charlotte Doornhein.

De kinderen maakten eerst op de kade een mooie tekening van een huis in de zon met een kadushi ernaast. Daarna mochten zij proberen om dezelfde tekening op de wiebelende pontonbrug te maken. Vervolgens deden zij een wedstrijdje wie het langste op één been kon blijven staan op de brug. Zij sloten af met het volgen van een spoor klinknagels in een rechte lijn. Extra opdracht daarbij was om voor geen enkele tegenligger op de brug opzij te gaan…

De vier kinderen speelden de spelletjes vol enthousiasme en wonnen daarmee allemaal een gesigneerd exemplaar van het boek Curaçao voor kinderen met lef.

Vrijdag de dertiende – doop van het boek

Vrijdag de 13d de doop van het boek.

Op vrijdag dertien september 2013 werd het spelletjesboek Curaçao voor kinderen met lef op Openbare basisschool Bijlmerdrie in Amsterdam gedoopt. Want als je een boek op vrijdag de 13de lanceert, dan maak je duidelijk dat het echt een boek voor kinderen met lef is!

Het boek heeft twee bijzondere peettantes die de kinderen van de school hebben geholpen bij de doop van het boek, namelijk de Gevolmachtigde Minister van Curaçao mevrouw Marvelyne F. Wiels en de Caribische kinderboekenschrijfster Olga Orman. De twee peettantes, vier kinderen van de school – Rosheily (groep 3), Kyan (groep 4), Tayreece (groep 6) en Jamiska (groep 7) – auteur Charlotte Doornhein en taalcoördinator Marja Spaargaren van Bijlmerdrie hadden de eer om het spelletjesboek op een ongewone manier te dopen. Zij mochten kokosnoten naar het boek werpen… En na afloop ging iedereen spelletjes uit het boek spelen in de klas.

Daar is een leuk filmpje van gemaakt!

Drai batra spelen in de klas. Wie wint de meeste pinda’s?

Droge feitjes over het boek

Titel: Curaçao voor kinderen met lef
Auteur: Charlotte Doornhein
Illustraties: Iris Boter
Foto’s: Marloes Voogsgeerd, Astrid Aberson-Kwanten, Irèn Nooren
Formaat: 17 x 24 cm
UItvoering: soft cover, full colour
Omvang: 120 pagina’s
ISBN: 978-94-91740-03-9
Verschenen: 2013
Prijs: 10,-  euro
Uitgever: Levendig Uitgever

Het boek is via de boekhandels in Nederland en op Curaçao, Bonaire en Aruba verkrijgbaar of online via de Levendige Boekwinkel.

Enkele illustraties van Iris Boter