Voorkaft van Droomkoffer

Droomkoffer

8-18 jaar

Een beat kill, je hebt geweldig gedanst!’ zegt de presentator. ‘Dan Karaty is helemaal onder de indruk van je optreden.

Boaz heeft een droom: hij wil een danser zijn. Een hele goede danser. Hij wil naar de finale. De finale van het tv-programma Star Moves. Hij traint er hard voor en gaat tot het uiterste.
Zijn broer Levi is bezig met foute dingen en maakt Boaz medeplichtig. Zo wordt het nog lastiger om een goede danser te worden. Gaat Boaz de finale wel halen? Kan Boaz zijn droom ooit bereiken? Open het boek Droomkoffer en ontdek een verhaal vol humor, emotie, dromen en spanning. Een boek dat iedere dansliefhebber op de wereld zal raken.

Shaker en Charlotte op het podium

Auteur Charlotte Doornhein schreef het boek Droomkoffer samen met de bekende choreograaf Shaker. Droomkoffer is ontstaan dankzij de indringende en persoonlijke verhalen van de jonge talentvolle dansers Chantal de Boer, Valery Bouwknegt, Zoë Greten, Ole Hansen, Sietse Hoevink, Leslie de Koning, Noa Meijer, Flavio Monteiro en Janneke Muller. Zij zijn bekend van o.a. de tv-programma’s Junior Dance, So You Think You Can Dance The Next Generation, Battle On The Dance Floor, Superkids, Time to Dance, de jeugdserie Spotlight, de musical Billy Elliot en de bioscoopfilm Heksen Bestaan Niet.

Er zijn diepte-interviews afgenomen met deze negen jonge dansers. Urenlang hebben zij verteld over hun passie. Mooie oprechte verhalen: waar ze blij van worden, wat geweldig is, moeilijke gebeurtenissen, waar ze boos om worden of verdrietig… Hoe het vroeger was. En hoe het nu is. Alles werd eerlijk verteld. Hun verhalen zijn verwerkt in Droomkoffer: het boek is een mix van waargebeurde feiten en fantasie. Het maakt Droomkoffer tot een modern en heel herkenbaar verhaal voor jongeren.

Geheimen, recensies en coole video’s over het boek zijn allemaal op deze pagina te vinden. Of wil je weten welke droom echt is uitgekomen? Scroll gauw door naar beneden!

Droge feitjes over het boek

Titel: Droomkoffer
Auteur: Charlotte Doornhein
Co-auteur: Nicholas ‘Shaker’ Singer
Illustraties: Mariëlla van de Beek
Vormgeving: GryzzLee.com
Formaat: 17 x 23 cm
UItvoering: hard cover
Omvang: 68 pagina’s (in kleur)
ISBN: 978-94-91740-36-7
Verschenen: 2015
Prijs: 5,-  euro   ACTIE
Uitgever: Levendig Uitgever

Zin in meer Droomkoffer? Bestel het boek via de Levendige BoekwinkelDroomkoffer heeft spannende kleurrijke illlustraties van Mariëlla van de Beek en is waanzinnig vormgegeven door Gryzz Lee. Dat wil je gewoon hebben!

Enkele illustraties van Mariëlla van de Beek

Drie dansers dansen HipHop

The show must go on.

Een illustratie van een  vieze wc en een jongen die het zakje bovenop zijn maaginhoud laat vallen.

Het zakje valt bovenop mijn maaginhoud.

‘Weg bij die spiegels!’

Het persbericht & foto’s spectaculaire boeklancering Droomkoffer

Wil je alles weten over Droomkoffer en onze dromen? En ben je benieuwd wat Dan Karaty en zangeres Natalie La Rose over Droomkoffer te vertellen hebben? Lees dan het persbericht.

Of wil je liever lekker zwijmelen bij de foto’s van de spectaculaire boeklancering van Droomkoffer op 28 november in de Sugar Factory in Amsterdam? Waar een wervelende dansshow werd opgevoerd en als verrassing B-Brave en Aliyah de sterren van de hemel zongen!

persbericht Droomkoffer

Foto’s boeklancering Droomkoffer

Recensies

Droomkoffer wordt heel erg enthousiast ontvangen. Veel kinderen krijgen het boek van hun ouders en lezen door tot laat in de avond. Ze willen weten hoe het afloopt en niet naar bed voordat het boek uit is! Geweldig toch? Maar ook middelbare scholieren lezen het boek. Zij liggen krom van het lachen en willen bepaalde passages uit het boek meteen delen met gezinsleden. Hieronder staan twee recensies.

Louis Monteiro (23) schreef een recensie op ‘Real Talk’ over Droomkoffer:

“Ondanks het feit dat het een kinderboek is van 8 tot 18 jaar, vind ik dat er een boodschap is voor ons allemaal want het gaat niet alleen om dansen maar om alles wat je wilt worden.
Het leert ons om door te zetten en om in onszelf te geloven.
Het leert ons dat we niet perse een talentenjacht moeten winnen om groot te worden.
Het leert ons vooral dat niet iedereen ons zal steunen maar dat alle negatieve vibes ons niet mogen weerhouden om groot te denken en groot te worden.
Ik heb heel veel dromen van mij opzij gezet omdat het even tegen zat en omdat mensen van alles zeiden. Maar ik heb besloten om, zoals mijn broertje en al deze dansers die hieraan hebben meegewerkt, voor mijn dromen te gaan.”

Sandra Hutchison las Droomkoffer en schreef o.a. voor ‘In de boekenkast’ een recensie over het boek:

“Boaz heeft meerdere talenten, zo is hij niet alleen een kei in voetbal, het dansen zit hem ook in het bloed. Laat hij dat laatste nu net even nog leuker vinden dan voetbal. In eerste instantie wordt het hem niet makkelijk gemaakt: een jongen van de voetbal pest hem met zijn nieuwe hobby en zijn voetbalblessures belemmeren hem zo nu en dan in zijn dansprestaties. Toch besluit Boaz er volledig voor te gaan. Zijn droom: de wereld als bekende danser overreizen. Op zijn pad komt hij de nodige problemen tegen, zijn broer blijkt een naar geheim te hebben. Gaat het Boaz ondanks alle tegenslagen toch lukken?

Droomkoffer is een leuk verhaal over dat doen wat je leuk vindt, in het geval van Boaz is dit dansen. In het boek passeren verschillende bekende mensen uit de danswereld de revue, waaronder Timor Steffens en B-Brave. Iets wat veel jonge lezers aan zal spreken. Charlotte Doornhein schreef het verhaal samen met Shaker. De fantastische kleurrijke illustraties in het boek zijn van Mariëlla van de Beek en zijn een rijke aanvulling. Droomkoffer leest vlot en zal vermoedelijk erg in de smaak vallen bij zowel jongens als meisjes vanaf acht jaar, waarbij het niet zoveel uitmaakt of ze nu houden van voetbal, dansen of lezen. De boodschap van het boek is voor iedereen: Volg je droom!”

 

De foto’s zijn gemaakt tijdens de boeklancering van Droomkoffer in de Sugar Factory in Amsterdam. Uiteraard werd het boek met een spectaculair dansoptreden gepresenteerd. Van links naar rechts: danser Ole Hansen, danser Leslie de Koning, danser Flavio Monteiro, danser Janneke Muller, danser Chantal de Boer, danser Valery Bouwknegt, auteur Nicholas ‘Shaker’ Singer, auteur Charlotte Doornhein, danser Sietse Hoevink en danser Noa Meijer. Danser Zoë Greten – die ook voor het boek geïnterviewd is – kon helaas niet aanwezig zijn i.v.m. een internationale danswedstrijd.

© fotograaf Erik van der Horst

Droomkoffer op TV bij ZAPPLIVE

Presentator Klaas van ZappLive heeft een stuk uit Droomkoffer voorgelezen op televisie en Shaker geïnterviewd over het boek.

Dromen komen uit!

‘Rapport’ was de eerste videoclip die Ymani uitbracht. Ze houdt van dansen en zingen, maar vindt school en goede cijfers halen net zo belangrijk. Een songtekst waar ik als kinderboekenschrijver en Schoolschrijver helemaal achter sta. Ik was blij verrast dat Ymani in de videoclip met mijn boek Droomkoffer danst. De boodschap van Droomkoffer is dat je alles kunt bereiken, als je maar in jezelf gelooft en hard werkt voor je droom. Ymani laat zien dat dit echt zo is. Eerder werd ze uit tienduizenden kinderen gekozen om met Justin Bieber te dansen tijdens zijn Purpose Tour in Gelredome. En nu maakt ze haar droom waar door dansen en zingen te combineren. Na de succesvolle videoclip ‘Rapport’ (> 1.000.000 views) volgden er nog meer songs. Go for it girl!

Kijk Ymani met Droomkoffer dansen. En zing lekker luid mee met Rapport!

De droom van Misty Copeland

Dromen zijn geen bedrog maar komen echt uit. Luister niet naar mensen die zeggen dat je iets niet kan. Misty Copeland bewijst dat het wel kan!

Nas presents the real  Hip-Hop

Dansen maakt gelukkig. Ontmoet dansers op verschillende plekken in de wereld. Zelfs in oorlogsgebieden…