Logo van Charlotte Doornhein - kinderboekenschrijfster
Home > Boeken > Hein Stekel en László
Home > Boeken > Hein Stekel en László
Imre kijt naar een gele graafmachine en bouwt mee.

Hein Stekel en László

8-88 jaar

Hein baalt. Hij blijft deze zomervakantie gewoon met zijn ouders en zusje in Amsterdam. Er komt een Hongaarse jongen uit een kindertehuis bij hem logeren. László. Drie weken lang! Hij heeft er helemaal geen zin in. Wat moet hij met zo’n vreemde jongen in huis?

Hein was ondertussen naar zijn kamer gerend. Hij gluurde uit het raam. Op de stoep waren zijn ouders nog bezig om de hond Kira en László aan elkaar te laten wennen. Van hen had hij voorlopig even geen last. Hein ging tevreden achter zijn computer zitten. Al snel was hij helemaal opgenomen door het spel.
‘Kijk László, dit is Hein zijn kamer.’ Verstoord keek Hein op. Zijn ouders, Mirte en László kwamen zijn kamer binnen. ‘Bhahoem,’ klonk het vanuit de computer. ‘Shit!’ riep Hein. ‘Nou ben ik dood.’ Nieuwsgierig keek László in het rond. Als hij maar met zijn poten van mijn computer afblijft, dacht Hein. Anders maakt hij hem vast kapot. László keek naar het stapelbed. Hij ging op het onderste bed zitten en begon zijn rugzak uit te pakken. Hein keek hem woedend aan. Wat dacht hij wel niet. Dit was zijn kamer. In een opwelling stond hij op en liep hij op László af. ‘Dit is mijn bed!’ schreeuwde Hein.

Voorwoord van de oud-burgemeester van Amsterdam, Job Cohen.

AVI-9 leesniveau

Luister & Huiver … en Klieder een Kunstwerk

amen kasteelgrachtwatersoep klaarmaken! Boordevol vieze ingrediënten. Het recept is zeer geheim

Auteur Charlotte Doornhein en illustrator Linda Vuijk gaven samen een workshop in de bibliotheek van Weesp. De workshop had wel een hele rare naam: Luister & Huiver … en Klieder een Kunstwerk. Eerst lekker op de kussens op de grond luisteren naar spannende delen uit het kinderboek Hein Stekel en László. En daarna zelf aan de slag met pastelkrijt en veegtechnieken om een tekening bij het verhaal te maken. Er werden veel stapelbedden getekend. Maar ook het nachtelijke kampvuur en het piesen in de tuin waren favoriet.

Droge feitjes over het boek

Titel: Hein Stekel en László
Auteur: Charlotte Doornhein
Illustraties: Linda Vuijk
Formaat: 12,5 x 20 cm
UItvoering: paperback
Omvang: 128 pagina’s (geïllustreerd in kleur)
ISBN: 90-77983-02-3
Verschenen: 2005
Prijs: 12,50 euro
Uitgever: Quist

Het boek is helaas uitverkocht, maar nog wel via bibliotheken te lenen en lezen. Tweedehands exemplaren zijn via een online zoekopdracht te verkrijgen.

Enkele illustraties van Linda Vuijk