Logo van Charlotte Doornhein - kinderboekenschrijfster
Home > Boeken > S.O.S samoeraitraining
Home > Boeken > S.O.S samoeraitraining
Cover van het kinderboek S.O.S. samoeraitraining.

S.O.S samoeraitraining

9-99 jaar

Een spannend avontuur in het hart van Brazilië

Maak kennis met het verborgen leven van moderne samoeraikrijgers en de diepe wereld van jiu-jitsu in S.O.S. samoeraitraining. Dit boek biedt niet alleen entertainment maar ook waardevolle levenslessen en geeft een intrigerende draai aan de wereld zoals wij die kennen.

Over S.O.S. samoeraitraining

Samoeraikrijgers, eens de elitekrijgers van het oude Japan, leven voort in onze hedendaagse samenleving. Dit spannende avontuur speelt zich af in het exotische Rio de Janeiro en volgt vier jonge vrienden, Raul, Alexandre, Miguel en Estrela Ferreira, in hun reis van zelfontdekking en groei. Getraind door jiu-jitsu grandmaster Brioso Silva, verkennen ze de kunst van zelfverdediging en de filosofie van het leven zelf.

Over de auteur Charlotte Doornhein

Charlotte Doornhein is meer dan een veelzijdig auteur; ze is ook Schoolschrijver, psychologe, jiu-jitsutrainer en Rites of Passage begeleider. Met dit boek wil ze jiu-jitsu als sport en levensfilosofie onder de aandacht brengen, en de lezers inspireren om volgens de waarden van de samoerai te leven.

Hoe is Charlotte eigenlijk ooit met jiu-jitsu in aanraking gekomen?

Charlotte Doornhein

© foto Marloes Voogsgeerd

“Op mijn zeventiende werd ik in de nacht in Gouda aangevallen door een dronken kerel. Ik kon niets doen om mij te verdedigen. Voorbijgangers kwamen niet helpen. Het liep goed af, maar was voor mij wel reden om jiu-jitsu te gaan trainen. Ik ben nu 51 jaar en nog steeds met jiu-jitsu bezig. Ik train zelf en geef ook lessen aan jeugd en volwassenen.
Ik wil met mijn boek jiu-jitsu als sport en als levenswijze (filosofie van de samoerai) onder de aandacht brengen. Op de mat kun je kinderen vanaf jonge leeftijd leren hoe ze eerlijk kunnen zijn, elkaar kunnen helpen, dapper kunnen zijn etc. De mooiste complimenten die ik van ouders krijg, is als ze vertellen hoe hun kinderen zich buiten de mat gaan gedragen volgens de waarden van de samoerai. Zelf probeer ik eveneens te leven volgens deze waarden en normen.”

Wat vinden een Jiu Jitsu grootmeester en een Rites of Passage grootmeester van het boek?

Charlotte Doornhein

© foto Mario den Edel

“Dit boek is voor zowel kinderen als volwassenen boeiend om te lezen. In het begin wil de samoerai alles leren en doen, net zoals tegenwoordig in het Jiu Jitsu, het halen van banden. Naarmate de samoerai ouder wordt, zet hij dit opzij en gaat op zoek naar harmonie en welzijn. Het gaat er uiteindelijk om wat je voor een ander kan betekenen. Blij zijn voor een ander geeft je dan veel voldoening. Samen trainen en elkaar helpen is ook in het Jiu Jitsu het belangrijkste.”

Mario den Edel, 10e dan Jiu Jitsu, oud-directeur Internationale Jiu Jitsu Federatie (IJJF), oud-bondscoach Jiu Jitsu, tweevoudig Europees Kampioen Jiu Jitsu & founder van Het Duo System, Fighting System, E-Bo-No-Kata en Ne-Waza Kata.

“A beautiful tale set in Brasil that spans generations, is full of adventures and has wonderful characters, plus it is bursting with great lessons for children of all ages. We know that young people don’t want to be told how to live their lives but gain wisdom and knowledge from stories. Whilst this is a children’s book I am sure that any adults who read it will also see and feel that many important life lessons are contained within its pages.

Dr Arne Rubinstein, CEO and Founder of the Rites of Passage Institute in Australia.

Dr Arne Rubinstein with head.

© foto Joel Leske

Wil je coole foto’s zien van de boeklancering met 76 kinderen in kimono of meer te weten komen over zelfverdediging in boekhandels? Scroll dan gauw door naar beneden!

Droge feitjes over het boek

Titel: S.O.S. samoeraitraining
Auteur: Charlotte Doornhein
Cover: Jurn Wilders
Vormgeving: Droomvallei Uitgeverij
Formaat: 15 x 21 cm
UItvoering: soft cover
Omvang: 190 pagina’s
ISBN: 978-94-93314-20-7
Verschenen: 2023
Prijs: 16,95  euro
Uitgever: Droomvallei Uitgeverij

Het boek is te koop bij elke (online) boekhandel. Je kunt het ook rechtstreeks bij de website van Droomvallei Uitgeverij kopen: droomvalleiuitgeverij.nl

Boeklancering in kimono’s

Het boek S.O.S. samoeraitraining van auteur Charlotte Doornhein is gelanceerd bij sportschool Yamato in Weesp met een speciale ceremonie op de jiu-jitsumat. Er waren maar liefst 76 kinderen in kimono tijdens de boeklancering aanwezig. De oudste en jongste jiu-jitsuka van de club werden naar voren geroepen en kregen als eerste personen een exemplaar van het boek overhandigd. Daarna werden de boeken gelanceerd op een unieke manier: alle kinderen gingen zichzelf lanceren door een judorol of grote sprong over de rij met nieuwe boeken te maken!

© foto’s Matty van Wijnbergen

Raar maar waar: zelfverdediging leren in boekhandels

Verrassing! Het kan zomaar gebeuren dat je je favoriete boekwinkel binnenstapt en opeens oog in oog staat met een jiu-jitsuka met blonde krullen… Wie weet kom je Charlotte tegen tijdens haar boekentour langs boekwinkels en leer je – tussen de boeken – enkele mooie zelfverdedigingstechnieken.

Speciale voorleessessie in de Utrechtse Kinderboekwinkel

Tijdens de Nationale Voorleesdagen in januari en februari wordt er lekker veel (voor)gelezen op scholen, bibliotheken en thuis. Een wel heel bijzondere voorleessessie vond in januari plaats in de woonkamer van de Utrechtse Kinderboekwinkel. Auteur Charlotte Doornhein las niet alleen voor uit haar boek “S.O.S. samoeraitraining”, maar leerde de belangstellende toehoorders ook hoe zij zich moeiteloos en zonder kracht te gebruiken, konden bevrijden van verschillende aanvallen. Jong en oud had veel plezier!

Enkele recensies van lezers

“Wàt een geweldig boek! Leuk verhaal met wijze lessen die speels worden gebracht. Ik las het in één ruk uit. Met Sinterklaas & Kerst voor de boeg een top cadeautje voor jezelf of je (klein)kind!”
Germaine Duynstee – docent Kundalini Yoga en Qigong

“Ontzettend leuk boek. Het is een spannend verhaal waarin de kinderen behalve de avonturen, ook voor alledaagse dilemma’s komen te staan. Het leukste om te lezen waren de lessen die worden meegegeven aan de kinderen uit het boek. Niet alleen voor de jonge lezers, maar grandmaster Brio is ook inspirerend voor de volwassen lezers.”
Chantal

De achterzijde en voorzijde van het boek S.O.S. samoeraitraining

“Een heel leuk boek met avontuur, spanning en dierenliefde. Zeker een hele goede boekenschrijfster!!! ☺ Ook leuk met de vechtsport erin. Ik vond het een leuk boek en had het in twee dagen uitgelezen!”
Muna (11 jaar)

“Eigenlijk las ik niet zo vaak boeken, omdat ik lezen niet zo leuk vond. Ik heb van mama het boek gekregen van S.O.S. samoeraitraining en ik vond het eigenlijk wel leuk om te lezen. Ik vond het boek spannend en soms een beetje verwarrend maar wel leuk. Nu lees ik ook vaker en heb zelfs meegedaan aan een voorleeswedstrijd op school en ben toen 2de geworden!” Mama is ook blij dat ik nu vaker lees en minder op m’n tablet zit 😉
Djace (10 jaar)

Het ronde logo van ebo academy international.

Ebo-No-Kata stagedag

Wat doe je als kinderboekenschrijfster en jiu-jitsuka, als je wordt uitgenodigd om mee te doen aan een bijzondere training van de Ebo-Academy International? Erheen gaan natuurlijk!
Jiu-jitsuka’s uit heel Nederland kwamen bijeen in sportschool Den Edel in Gouda. Tijdens deze bijzondere stagedag gaf 10de Dan-graadhouder Mario den Edel training over het Ebo-No-Kata. Kinderboekenschrijfster Charlotte Doornhein had natuurlijk haar kimono aangetrokken. Ze trainde enthousiast mee en genoot met volle teugen.
Na afloop van de training overhandigde Charlotte haar nieuwe boek “S.O.S. samoeraitraining” aan Mario den Edel. Ze bedankte hem voor zijn mooie quote in haar boek, het jarenlange lesgeven en het delen van jiu-jitsutechnieken en wijsheden met anderen.

© foto’s Ebo Academy International